Kontakt
Har du en god historie til www.3f.dk/fodbold?
Så send en mail til kvindefodbold@3f.dk NYHEDER
Lagt på: 14. maj 2008 kl. 13:00.
Opdateret: 14. maj 2008 kl. 17:15.
Nedtælling: Louise Hansen stopper til sommer


Louise Hansen er på grund af en rygskade blevet "bænkevarmer" for sin klub 1 FFC Frankfurt. Til sommer dropper hun klubben

Danmarks suverænt mest succesrige fodboldspiller nogensinde, Louise Hansen, stopper fodboldkarrieren til sommer. En et år gammel rygskade og en tidsrøvende erhvervskarriere har gjort det nemt for Louise at tage beslutningen. Men hun skal først lige vinde danskerduellen mod Johanna Rasmussen – og dermed sin tredje Womens’ Cup titel med FFC Frankfurt.Af Anne Dot Eggers NielsenFor kort tid siden blev Louise Hansen for fjerde gang pokalmester med sin klub FFC Frankfurt. Louises sjette tyske mesterskab er også inden for rækkevidde, og på lørdag spiller Frankfurt den første af to finalekampe i Womens´ Cup ude mod Johanna Rasmussens klub Umeå.

Dermed har Danmarks suverænt mest succesrige spiller nogensinde mulighed for at hæve sit tredje Womens´ Cup trofæ hjemme, når Frankfurt lørdag d. 24. maj lægger græs til returopgøret.


Kalenderen tæller ned

Karrierestop og udsigten til endnu en stor titel på cv’et tager spilleren med 98 kampe for Danmark meget afslappet: ”Det lyder måske mærkeligt, men jeg glæder mig allermest til om små fem uger, hvor min kontrakt udløber. Så kan jeg udelukkende koncentrere mig om min fodboldskole Girls wanted, som jeg bruger rigtig meget tid på. Det går så godt, at jeg kan leve af det nu!
Derudover har den rygskade, jeg fik for lidt mere end et år siden, påvirket lysten til at spille fodbold. Motivationen er væk, og jeg er egentlig blevet tilfreds med den plads på bænken, jeg primært er blevet tildelt, efter jeg kom tilbage. Faktisk har jeg en kalender derhjemme, som tæller dagene ned”, fortæller Louise, der pga. den problematiske ryg stoppede på landsholdet efter VM i Kina, og griner lidt af sig selv.

Mon ikke det er, fordi Louise er en vindertype, og det skurrer i egne ører at sige højt, at end ikke en Womens’ Cup finale længere for alvor kan tænde én!?


Svær kamp

Tag ikke fejl. Louise er en holdspiller, og hun er bestemt ikke ligeglad med resultatet, nu hvor spilletiden er blevet begrænset: ”Jeg er ret nervøs for udebanekampen. Vi har haft store problemer med vores forsvar i år. Forleden vandt vi godt nok 4-0 over rækkens nummer 3, Potsdam, men for to uger siden tabte vi to gange i træk til upåagtede modstandere. Og det skal ses i lyset af, at vi ikke har tabt i ligaen i to år! Umeå har et rigtig godt og løbestærkt hold. Hvis de lægger et højt pres på hjemmebane, hvilket er sandsynligt, så kan vi komme i store problemer. Jeg er ikke sikker på, at forsvaret kan håndtere Martas hurtighed”.

Louise vurderer dog chancen for en samlet sejr til fifty fifty: ”Selvom det selvfølgelig svækker os, at Renate Lingor i begge finaler er ude med en skade, så har vi en stærk offensiv med landholdsprofilerne Birgit Prinz, Sandra Smisek, Kerstin Garefrekes, Conny Pohlers og Petra Wimbersky. Det er offensiven, der skal bane vejen til sejr”, siger Louise.

Første finale lørdag d. 17. maj vises på TV2 Sverige kl. 12.55 PRINT / SEND