Med livet som indsats


Hanne mistede sin elskede

46 år og slidt op

Find dig selv på Danmarkskortet

Knuste ben på åbent hav

Find din 3F-afdeling

Om undersøgelsen

Se hvad 3F'erne dør af

Find dig selv i databasen


Akademikere lever over fire år længere end 3F'ere.
Arkivfoto: Søren Zeuth.

Akademikere lever fire år længere end 3F'ere

3F'ere har meget stor overdødelighed, og lever 4,4 år kortere end akademikere, viser ny analyse.

Af Asger Havstein Eriksen, Fagbladet 3F, asger.havstein@3f.dk

Uanset alder har alle 3F'ere højere dødelighed end andre a-kasse forsikrede. For eksempel er overdødeligheden på 30 procent for de 50-59årige 3F'ere.

Det viser en undersøgelse fra AE, der har undersøgt dødeligheden fordelt på a-kassemedlemskab i 2007 og 2008.


De farligste job
- Vores medlemmer har de farligste job og dårligste helbred. Der er al mulig grund til endnu mere fokus på sundhed og arbejdsmiljø, siger Palle Larsen, 3F konsulent i Fagligt Center for Arbejdsliv.

Undersøgelsen viser, at middellevetiden for mandlige 3F'ere er 4,4 år kortere end akademikernes. Mens den er 2 år kortere sammenlignet med alle a-kasser. For kvinderne er tallene 3,6 år og 1,6 år.


Arbejdspladen har ansvar
- Akademikere lever over fire år længere end 3F'ere. Vi ønsker mere lighed med samme levealder. Hvis befolkningen skal blive længere på arbejdsmarkedet nytter det ikke, at 3F'erne halter bagud med sundhed og arbejdsmiljø, hvor arbejdspladserne har et stort ansvar, siger han.


Fællesskab på job nytter
Han pointerer, at nationale kampagner med mindre røg og alkohol, motion og sund mad ikke vinder den største genklang blandt 3F'ere.

- Hvis man er udaset efter arbejde, har man måske ikke energi til en løbetur. Så arbejdspladsen er et godt sted at starte, når 3F'erne skal i gang. Man er med i fællesskabet, og det gør det for eksempel lettere at dyrke motion sammen og spise den sunde mad i kantinen, siger han.


Lagt på: 18. Marts 2010 09:40


Overblik

Alle nyheder »


3F   .   Kampmannsgade 4   .   1790 København V   .   Tlf: 70 300 300   .   Fax: 70 300 301   .   E-mail: 3f@3f.dk   .   3FU   .   tillid.dk