Kontakt
Har du en god historie til www.3f.dk/fodbold?
Så send en mail til kvindefodbold@3f.dk NYHEDER
Lagt på: 4. maj 2011 kl. 11:24.
Opdateret: 4. maj 2011 kl. 20:43.
Landsholdsduo bag ny bold-biografi


Anne Dot og Katrine Pedersen foreviget i Wuhan under VM i Kina i 2007. En slutrunde, som er grundigt beskrevet i bogen, hvor der også kommer nye detaljer frem om den såkaldte ”spionsag”. Kort efter stoppede Anne Dot på landsholdet
Foto: Anders Kjærbye

Den 10. maj udkommer bogen "Katrine - fodboldlandsholdets anfører", skrevet af Katrine S. Pedersen, Anne Dot Eggers og Erik JuulAf Helle Møller RiisDe har begge haft afgørende betydning for dansk kvindefodbold.
På og udenfor banen er Katrine Pedersen og Anne Dot Eggers Nielsen personligheder man ikke kommer udenom.

De har delt masser af fodboldglæder og sorger sammen – både i klubben Hjorthøj Egå, på ungdomslandsholdet og på A-landsholdet
Mens Anne Dot forlod grønsværen tilbage i 2007, spiller Katrine der stadig.

De har det sidste år genoptaget samspillet. Ikke på fodbold-banen, men omkring en fodboldbiografi, der handler om Katrine – og om kvindefodbold.

Katrine som hovedperson – og Anne som skribent sammen med Erik Juul:
”Hele biografien var Erik Juuls idé, men han foreslog selv, at der kom en journalist med, der kendte fodbolden indefra. Den journalist var jeg slet ikke i tvivl om, hvem skulle være. Det skulle være Anne.”, siger Katrine Pedersen.


Mit liv på tryk

Anne Dot Eggers, der på det tidspunkt lige var startet på journalistuddannelsen i Århus, skulle tænke sig lidt om, før hun sagde ja til Katrines og Erik Juuls henvendelse:

”Jeg tvivlede på, om jeg var god nok. Jeg var jo kun lige startet som journalist, og vidste ikke så meget om at skrive. Til gengæld vidste jeg noget om kvindefodbold, og det var det, der gjorde mig tryg ved projektet. Og så følte jeg nok også en form for pligt til at skrive bogen. Det var på tide, at der kom en bog, der handlede om kvindefodbold” siger Anne.

Anne, Katrine og Erik Juul har arbejdet på projektet i et år, og i næste uge kan resultatet læses.
344 sider om Katrines fodbold-historie helt tilbage fra barneårene i Stensballe – til i dag mere end 20 år senere, hvor hun spiller i Stabæk i Norge:

”Det er jo en helt speciel oplevelse at se sit eget liv på tryk. Jeg er naturligvis glad og stolt over, at bogen er færdig, men det har været en hård og langstrakt proces”, siger Katrine.


Det minder om fodbold

For Anne – som skribent – har noget af de hårdeste været de passager, hvor hun selv er direkte involveret. Både når det gælder klubfodbolden i Hjortshøj-Egå, men især hendes og Katrines synkrone landsholdskarriere. De har igennem mange år været tætte venner, holdkammerater og fortrolige:

”Indimellem har følelserne taget over i processen. Der har været kapitler, som jeg personligt har haft svært ved at skrive, og hvor Kat og jeg har været direkte uenige. Her har det været godt at have Erik Juul i baghånden, og så i øvrigt huske på, at det er Katrines historie – ikke min, der skulle frem”, siger Anne, der har lært en masse af skriveprocessen, og af samarbejdet med Katrine og Erik:

”Det minder på mange måder om fodbold. Vi har måtte stå sammen som hold. Tiltider har der været perioder og passager i kampen, som har været svære – men dem er vi kommet konstruktivt igennem”, siger Anne, der nu kan skrive forfatter på sit cv.


Kom med på rejsen

Katrine er fuld af beundring for den indsats som de to hovedskribenter har ydet. Hun har selv været aktiv ved tasterne, men slet ikke i den grad som Erik og Anne:

”Jeg vidste jo fra landsholdet, at Anne er ihærdig, stædig og grundig. Det gælder alt hun laver. Uanset om det er fodbold eller det at skrive. Hun har været en fantastisk hjælp til især de yngre år og til at få de faktuelle detaljer på plads. Det har været en spændende – men også svær rejse at være på, og jeg har været glad for at have Anne og Erik med undervejs”, siger Katrine.

Læs hele rejsen i bogen ”Katrine – fodboldlandsholdets anfører”, der udkommer den 10. maj på Forlaget Peoples Press. PRINT / SEND