S og SF lover nødløsning til langtidsledige

S og SF lover at hjælpe de dagpengemodtagere, der falder ud af systemet til sommer, så snart de får magten - eksempelvis ved at forlænge deres dagpenge med et år. Men de Radikale stritter hårdt imod og påpeger, at ingen ved, hvor mange der reelt er tale om.

En kommende rød regering vil som noget af det første finde en løsning for de ledige, der står til at ryge ud af dagpengesystemet til sommer. Et sandsynligt scenarie er, at de får ret til endnu et års dagpenge med det samme.


»Vi kan slet ikke acceptere, at så mange mennesker skal gå fra hus og hjem,« siger gruppeformand for Socialdemokraterne, Carsten Hansen, og henviser til, at de ledige ikke kan få kontanthjælp, hvis de har en formue på over 10.000 kroner eller deres ægtefælles indkomst er for høj. Også SF lover handling.


»Vi skal til at forhandle med fagbevægelsen om et helt nyt dagpengesystem, og det bliver svært at nå inden sommer. Vi ved selvfølgelig ikke med sikkerhed, hvor mange der vil blive berørt af forringelserne, men uanset antallet vil vi finde en løsning for dem, der ikke har fået arbejde,« siger gruppeformand Ole Sohn fra SF til Berlingske Tidende.

3F   ·   Kampmannsgade 4   ·   1790 København V   ·   Tlf: 70 300 300   ·   Fax: 70 300 301   ·   E-mail: 3f@3f.dk   ·   3F.dk   ·   tillid.dk