3F er klar til at gå på gaden i Tingbjerg i København.
3F er klar til at gå på gaden i Tingbjerg i København.

TV: Memet og Mary jagter sofavælgere

I det socialt belastede boligkvarter Tingbjerg er hver 10. beboer medlem af 3F. Derfor gør 3F en ekstra indsats i kvarteret her for at få flere til at stemme til Folketingsvalget.

Alle stemmer tæller, når der er valg i næste uge. Frivillige 3F'er går fra dør til dør for at opfordre folk til at gå til valgurnerne, når der er valg på næste torsdag. Hvilket parti folk stemmer på, blander de frivillige 3F'ere sig ikke. Det afgørende er, at så mange som muligt deltager i valget.

Memet Veseli og Mary Toth er to af de frivillige 3F'ere, som er mødt op onsdag aften for at gå på stemmejagt blandt deres naboer i Tingbjerg i Københavns nordvestkvarter. Memet er tidligere industriarbejder, men har været arbejdsløs de sidste otte måneder. Mary Toth har også tidligere arbejdet på fabrik og er i dag folkepensionist.

Memet er albaner fra Makedonien og har derfor ikke selv stemmeret. Alligevel bruger han gerne et par timer på at fortælle andre, at de skal huske at sætte deres kryds.

3F   ·   Kampmannsgade 4   ·   1790 København V   ·   Tlf: 70 300 300   ·   Fax: 70 300 301   ·   E-mail: 3f@3f.dk   ·   3F.dk   ·   tillid.dk