» Til forsiden
Masser af kommuner er godt i gang med grønne initiativer, der oven i hatten skaber hundredvis af jobs. 3F spreder nu det glade budskab med inspirationskatalog til samtlige kommuner. Foto: Colourbox

Store muligheder for grønne job

Energirenovering og bedre kloaksystemer. Det skaber hundredvis af job i Frederikshavn og Hillerød Kommune. Og flere er i udsigt, hvis kommuner satser på grøn vækst.

Energirenovering af private boliger, opførelsen af seks vindmølleparker og ny bølgeenergi. Det er initiativer, der vil skabe over 1.000 jobs i Frederikshavn Kommune inden for de nærmeste år.
I Hillerød Kommune regner man med merbeskæftigelse til langt over 500 mennesker. Her vil man blandt andet adskille regn- og spildevand samt effektivisere fjernvarmeværket.

Behovet presser sig på

Masser af kommuner er godt i gang med grønne initiativer, der oven i hatten skaber hundredvis af jobs. Og dén bold har 3F grebet. Forbundet præsenterer nu alle kommuner for 16 praktiske eksempler på grøn vækst. Det sker i form at et inspirationskatalog, der i disse dage er på vej ud til landets kommuner.
- Vi ved godt, at økonomien er stram i kommunerne, og at kampen om ressourcerne er stor, når der skal lægges budget for næste år. Men det gør jo netop behovet for grøn vækst endnu mere presserende. Det viser netop vigtigheden af at vælge den grønne vej, som kan føre til vækst og flere arbejdspladser, siger formanden for 3F's offentlige gruppe, Ellen K. Lykkegård.

Blå og røde støtter

Og både ”blå og røde” kommuner støtter op om tanken.
- Vi vil støtte op om vores energivirksomheder og samtidig være demonstrationssted for alternative energiløsninger. Det er erhvervssatsninger, vi er stolte af, siger Carsten Kissmeyer, der er Venstre-borgmester i Ikast-Brande Kommune.
Også Syddjurs Kommune vil gerne gå forrest:
- Vi vil hvert år investere massivt i energimæssig modernisering af de kommunale bygninger og institutioner. Enten i from af selvstændige projekter eller i forbindelse med renoveringer og ombygninger. Det vil spare energi til gavn for miljøet og til gavn for kommunens pengekasse. Og det vil være til gavn for de lokale entreprenører og byggefirmaer, siger Kirstine Bille, SF-borgmester i Syddjurs.
Lagt på: 06. Marts 2012 11:00

3F   .   Kampmannsgade 4   .   1790 København V   .   Tlf: 70 300 300   .   Fax: 70 300 301   .   E-mail: 3f@3f.dk   .   3FU   .   tillid.dk