» Til forsiden
- Vi vil gerne opfordre til, at det ikke kun er sparedagsordenen, der kommer til at præge mødet. Grøn vækst skal på EU-dagsordenen, lyder appellen fra fagbevægelsen op til EU's ministertopmøde i næste uge.
Arkivfoto: Polfoto/Lars Skaaning

Appel til EU-ministre: Husk grøn vækst

EU-ministre skal lægge sparedagsordenen til side og huske investeringer i grønne job, lyder appel fra fagbevægelsen.

Nedskæringer og stramme budgetter skaber ikke job. Det gør grøn vækst til gengæld. Grønne investeringer i EU er nøglen til at skaffe arbejdspladser både her og nu og i fremtiden.
Det er det budskab, fagbevægelsen ønsker at sende til EU's finans- og økonomiministre. Ministrene mødes til topmøde i Bella Centret i København 30. og 31. marts, blandt andet for at diskutere EU's næste budget.
- Vi vil gerne opfordre til, at det ikke kun er sparedagsordenen, der kommer til at præge mødet. Grøn vækst skal på dagsordenen, for det kan skabe både en økonomi og en dynamo i samfundet, samtidig med at vi laver miljøforbedringer. For det er jo netop ikke produktion af flere fladskærme, vi taler om.
Sådan lyder det fra formanden for 3F's Byggegruppe Peter Hougård Nielsen.

Jobs nu og i fremtiden

Demonstration for forandring 29. marts

EU's finansministre bliver mødt af demonstrationen Forandring Nu!
- Brug krisen til grøn og social omstilling.
Det sker på Christiansborg Slotsplads torsdag 29. marts kl. kl. 16.30.
3F og en række andre organisationer står bag.

På konferencen "Grøn vækst på lige vilkår" op til EU-topmødet præsenteres en mængde forslag til, hvordan omstilling til vedvarende energi og miljøinvesteringer kan skabe mere beskæftigelse i et EU, der plages af stigende arbejdsløshed.
- Energi- og klimarenovering kan skabe job til håndværkere her og nu. Men der er også masser af afledte job, siger Peter Hougård Nielsen.
For der skal produceres masser af komponenter, før de store miljøprojekter skal sættes i søen. Han peger på alt fra klimaskærme over vindenergi til solenergi.
- Meget findes allerede i mindre målestok. Der skal blot langt større investeringer til, siger han.

På lige vilkår

Det skal tages med i betragtning, at arbejdstagerne i dagens EU vandrer over grænserne. De har ikke altid lige løn- og arbejdsvilkår, og det skal der gøres op med.
- Vi kan ikke arbejde for grøn beskæftigelse uden også at understrege, at den produktion, der skal foregå i Danmark, skal være på overenskomstmæssige og lige vilkår, siger Peter Hougård Nielsen.
Lagt på: 22. Marts 2012 11:00

3F   .   Kampmannsgade 4   .   1790 København V   .   Tlf: 70 300 300   .   Fax: 70 300 301   .   E-mail: 3f@3f.dk   .   3FU   .   tillid.dk