» Til forsiden
Nye vækstinitiativer og grønne job kan være en del af løsningen på, hvordan dansk økonomi kan fremtidssikres, siger 3F's forbundsformand Poul Erik Skov Christensen.

3F foreslår grøn vækst ind i trepartsdrøftelser

Grøn vækst kan tages op i de kommende trepartsforhandlinger. Det er en vej at fremtidssikre dansk økonomi frem for at spare sig ud af krisen, siger Poul Erik Skov Christensen.

Nye grønne job og investeringer i grønne vækstinitiativer. Det står på 3F's forbundsformand Poul Erik Skov Christensens ønskeliste til de kommende trepartsdrøftelser.
På konferencen ”Grøn vækst på lige vilkår i Europa” satte forbundsformanden ord på, hvorfor netop spørgsmålet om grøn vækst er interessant at diskutere.
- Vi er positivt indstillede over for de forhandlinger, vi skal have gang i, der gerne skulle bidrage til at fremtidssikre den danske økonomi. Og så tænker jeg, når vi nu alligevel er samlet - regeringen, fagbevægelsen og erhvervsliv - kan vi jo også tage fat på spørgsmålet: Hvordan kan vi tjene penge? Hvordan kan vi flytte os, sammen?
Her kan investeringer i nye vækstinitiativer og grønne job være en del af løsningen, mener Poul Erik Skov Christensen.
- For sandheden er, at såfremt vi ikke trykker på speederen nu, så kan vi blive ved med at mødes igen og igen og igen for at finde ud af, hvordan vi skal spare. Og så vil vi stille og roligt blive sejlet agterud af andre, siger Poul Erik Skov Christensen.

Dansk Energi: Ekstremt godt

Og idéen hilses tilsyneladende velkommen:
- Jeg synes, det er ekstremt godt, hvis fagbevægelsen tager grøn vækst op i forbindelse med trepartsforhandlingerne, siger administrerende direktør Lars Aagaard i Dansk Energi.
Også Enhedslistens energiordfører Per Clausen finder det klogt.
- Det vil være en god og fornuftig tilgang. Fagbevægelsen skal have noget ud de her trepartsforhandlinger. Der er arbejdspladser jo kernen, siger han.
Også øgede ressourcer til efteruddannelse, der kan ruste medarbejderne til de grønne job, bør tages med til trepartsbordet, siger Per Clausen.
- Skal vi have en chance i fremtiden for at ændre den måde, vi bygger på og den måde, vi renoverer på, så kræver det efteruddannelse af arbejdskraften. Det samme gælder hele omstillingen til vedvarende energi, siger Per Clausen.
Lagt på: 29. Marts 2012 11:00

3F   .   Kampmannsgade 4   .   1790 København V   .   Tlf: 70 300 300   .   Fax: 70 300 301   .   E-mail: 3f@3f.dk   .   3FU   .   tillid.dk