OBS: Du er nu offline

Unge 3F’ere rejser ud i verden

Der har været massiv interesse for projektet Unge for en Solidarisk Verden.
Af Ida Larsen

I november rejser 11 unge 3F'ere ud i verden gennem 3F's nye rejseprogram Unge for en Solidarisk Verden. I grupper på 3-4 personer sætter deltagerne kurs mod Sri Lanka, Nicaragua og Mozambique for at lære om arbejdsforhold i nogle af de lande, hvor 3F samarbejder med fagforeninger og forbund.

For at forstå og føle solidaritet med arbejdere rundt omkring i verden, er det nødvendigt at have kendskab til deres situation. Hvor meget tjener en tobaksarbejder i Nicaragua? Hvordan er tekstilarbejdere organiseret i Sri Lanka? Og hvordan er arbejdernes sikkerhed på en byggeplads i Mozambique? Det er spørgsmål, som de unge deltagere får muligheden for at få besvaret på deres rejse, hvor de blandt andet skal besøge arbejdspladser, interviewe arbejdere og møde fagforeninger, som 3F samarbejder med.

Mange ansøgte forgæves

For den nyuddannede ambulanceassistent Sofia Jørgensen var det muligheden for at opleve arbejdsforholdene i et udviklingsland, der motiverede hende til at ansøge om rejsen:

- Jeg ønsker at se, hvordan mennesker i andre kontinenter har det, og måske endda en dag at kunne gøre en forskel, understreger hun. Sofia havde længe kigget på frivilligt arbejde i udlandet, men så bød muligheden sig for at rejse med 3F.

- Jeg synes det er vigtigt at forstå, hvordan arbejderes forhold i andre lande er, så vi kan støtte dem i deres kamp. siger hun og tilføjer:

- Vi skal alle sammen kæmpe for ordentlige arbejdsforhold.

Projektet Unge for en Solidarisk Verden blev søsat i sommeren 2016 gennem et samarbejde mellem 3F International og Den Faglige Studierejsefond i 3F, der finansierer rejserne. Der har været massiv interesse for projektet, og 3F International har modtaget over 70 ansøgninger. Hvis muligheden byder sig, vil rejsen også blive udbudt til næste år.