OBS: Du er nu offline

Læserbrev af Finn Jenne sendt til lokale nyhedsmedier

Så er den gal igen

Af: Finn Jenne, 3F Frederikshavn

Mange politikere på Christiansborg mener at pensionsalderen skal sættes op for alle, undtaget selvfølgelig dem selv. Det viser klart og tydeligt disse politikere ikke har kendskab til vores arbejdsmarked i Danmark, samt den kolossale nedslidning der er på mange jobs.

Læserbrev sendt til lokale nyhedsmedier:

Så er den gal igen. Mange politikere på Christiansborg mener at pensionsalderen skal sættes op for alle, undtaget selvfølgelig dem selv.

Det viser klart og tydeligt disse politikere ikke har kendskab til vores arbejdsmarked i Danmark, samt den kolossale nedslidning der er på mange jobs.

Hvordan skal en rengøringsassistent holde til sit job indtil personen bliver 72 år? Hvordan skal alle andre med hårdt fysisk arbejdet holde til de bliver 72 år?

Det er en kendsgerning af mange er tvunget væk fra arbejdsmarkedet i dag, inden de bliver 60, og mange af dem på grund af nedslidning.

Lad os da starte med at have endnu mere fokus på arbejdsmiljøet, så færre mennesker bliver nedslidt og syge af at gå på arbejde.

Dette vil give enorm værdi for hele vores samfund bl.a.:

  • Den enkelte bliver ikke syg/nedslidt.
  • Arbejdsgiverne sparer sygeløn.
  • Samfundet sparer sygedagpenge og udgifter til behandling m.m.

Tidligere undersøgelser i LO viser det koster det Danske samfund godt 60 milliarder om året alt inklusivt, med et arbejdsmiljø på arbejdspladserne som vi har i dag.

Så kære politikere. Lad os tage hånd om dette, inden i vil sætte pensionsalderen op for alle andre end jer selv.

Læs hele læserbrevet på facebook her.