OBS: Du er nu offline

Skal vi dø med værktøjet i hånden?

Læserbrev Nu lægger politikerne igen op til at skrue på pensionsskruen. Vi skal blive længere på arbejdsmarkedet, for at finansiere topskattelettelser.

Af: Flemming T. Sørensen, 3F Holstebro

Det skulle ikke være noget problem, mener Lars Løkke og regeringen. For vi lever længere.

Men Løkke og kollegaerne i regeringen, er fuldstændig blinde for, at der er stor forskel på, hvor lang tid vi hver især har været på arbejdsmarkedet. Mens dem med de lange uddannelser, typisk træder ind på arbejdsmarkedet, når de er mellem 25 og 30 år, så gælder det jo faglærte bygningsarbejdere, at vi står på pladserne fra vi er 16 år.

Derudover, så har os der er faglærte og ufaglærte de jobs med den største nedslidning. Det er simpelthen hårdere for kroppen at slæbe mursten, arbejde i støv og møg og binde jern, end det er at sidde på et kontor.

Det korte af det lange er, at vi 3F'ere arbejder længere end dem der læser, og med arbejde der slider mere på kroppen. Vi har en kortere gennemsnitslevealder, men har samtidig flere år på arbejdsmarkedet. Og altså nu udsigt til endnu flere år.

Man kunne næsten få den tanke, at det er regeringens ambition, at vi skal dø med værktøjet i hånden.

Når man snakker pension, var det en bedre ide at se på en løsning, hvor det er antallet af år på arbejdsmarkedet, der bestemte, hvornår man kunne gå på pension.

Se artiklen på Lemvig Folkebladets side.