OBS: Du er nu offline

Støt flygtninges faglige rettigheder og tekniske uddannelse i Jordan

3F samler ind til fagbevægelsen i Jordan. Den arbejder for rettigheder og uddannelse til syriske flygtninge, der udsættes for ekstrem social dumping. Vær med til at støtte!
foto jordan hoej

Foto: © ILO Nisreen Bathish 2018

Arbejdsmarkederne i Mellemøsten er under ekstremt pres. 8 års borgerkrig har sendt millioner af syrere på flugt. Flere end fem millioner opholder sig lige nu i nabolandene Jordan, Libanon og Tyrkiet, som i forvejen huser mange migrantarbejdere fra Asien og Nordafrika.  

Alene i Jordan er der over én million syriske flygtninge. Mange misbruges som underbetalt arbejdskraft uden rettigheder, ikke mindst i byggeriet. 

Frem til kongressen i september 2019 samler 3F ind til fagforeningen for bygningsarbejdere i Jordan, GTUCW, der arbejder for at skaffe deres syriske kollegaer ordentlige forhold på arbejdsmarkedet.  

Den jordanske fagbevægelse gør en imponerende indsats for at flygtningene kan organisere sig og få papir på deres kompetencer. Når de får arbejdstilladelser gælder det om at organisere dem og hjælpe dem med ordentlige løn- og arbejdsforhold. Opskriften er den samme som her i landet, bare i meget større skala og med en fagbevægelse uden så mange ressourcer.

3F støtter også, at flygtningene får tilbudt kurser og teknisk efteruddannelse. Det vil kunne hjælpe dem mens de stadig lever som flygtninge, men også hvis de vender tilbage til Syrien og deltager i genopbygningen af det krigshærgede land. 

Støt via mobilepay 157489 eller konto nr. 53010278754

De indsamlede midler går direkte til de jordanske bygningsarbejderes fagforening, GTUCW og deres arbejde med: 

  • Organisering af løst ansatte med særligt fokus på flygtninge
  • Opsøgende arbejde i områder med mange flygtninge
  • Retshjælp til syriske flygtninge i sager om underbetaling, lønsnyd mv.
  • Kompetence-afklaring og kortere tekniske uddannelser i samarbejde mellem fagforening og teknisk skole.

Hjælp os med at samle ind 

Det er kun muligt at få et godt resultat hvis vi forener alle gode kræfter. Vi vil derfor opfordre afdelinger og klubber til at organisere lokale indsamlinger og andre støtteaktiviteter. 

Nedenfor kan I finde informationsmateriale som frit kan bruges. Det kan downloades til eget tryk eller bestilles hos 3F-International. 

  • Kort flyer om formålet med indsamlingen og hvad støtten går til 
  • En 12 siders pjece om baggrunden for indsamlingen og 3F’s arbejde i Jordan 
  • Klistermærker, bl.a. til indsamlingsbøsser
  • Plakat (A2) for indsamlingen

Kontakt 

Har du brug for materialer eller spørgsmål om indsamlingen og 3Fs arbejde i Jordan, så kontakt 3F International: