OBS: Du er nu offline

3F i Central- og Østeuropa

3F’s arbejde i Central- og Østeuropa fokuserer på kapacitetsopbygning, faglig erfaringsudveksling og opbygning af kontakter med relevante søsterforbund

Indsatsen i Central og Østeuropa består i at styrke fagbevægelsen i Hviderusland og de baltiske lande, Albanien, Makedonien og Serbien. Der arbejdes også tværgående i resten af Europa, men der er endnu ikke udviklet et reelt program.

Samarbejdet med fagforeninger i Østeuropa er særligt vigtigt for 3F fordi landende har direkte indflydelse på udviklingen i Danmark i form af investeret dansk kapital og migranter, som søger lykken på det danske arbejdsmarked. 

I Letland og Litauen samarbejder vi med forbund for industriarbejdere om uddannelse af tillidsfolk.

I Ukraine har 3F primært samarbejdet med de faglige organisationer om omstilling efter de mange år med planøkonomi og topstyring af organisationerne. Aktuelt er fagbevægelsens indsats under pres på grund af de voldsomme omvæltninger samt krigen i Østukraine. 3F samarbejdede i 2015 til 2017 med landsorganisationen FPU om at styrke de decentrale led i organisationen.

3F samarbejder endvidere med den uafhængige fagbevægelse i Hviderusland, som kæmper for arbejdernes ret til at etablere sig, og som og arbejder for, at Hviderusland efterlever de internationale konventioner om arbejdstagerrettigheder. 

Læs mere om vores arbejde og resultater i Central,- og Østeuropa i 3F Internationals seneste årsrapport: