OBS: Du er nu offline

3F i Palæstina

Palæstina og de omkringliggende lande er præget af politisk ustabilitet, undertrykkelse og diskrimination af særligt kvinder.

3F International arbejder derfor med at fremme kvinder og unges politiske indflydelse, sikre faglige rettigheder og bistå samt rådgive arbejdere.

Palæstina har været scenen for den over 60 år lange konflikt mellem israelerne og palæstinenserne. I dag må palæstinensere leve med indskrænket bevægelsesfrihed, restriktioner og mangel på fødevarer som et resultat af den israelske besættelse. Palæstina er et patriarkalsk samfund, hvor kvinder ikke har de samme rettigheder og muligheder som mænd. 3F arbejder for at få kvinder, der er på arbejdsmarkedet, til at deltage aktivt i fagforeninger for at styrke marginaliserede kvinder. Samtidig er det også 3F’s mål at få fat i de unge, fordi unge mellem 15 og 25 år udgør en tredjedel af befolkningen i den arabiske region. Det er nødvendigt at nytænke og skabe nye visioner dels for fagbevægelsen, men også generelt i det palæstinensiske samfund. Derfor henvender 3F’s program i Palæstina sig særligt til de unge arbejdere.

Der er kolossal arbejdsløshed i Palæstina, men for de der har et arbejde sker der små fremskridt i forhold til mindsteløn og arbejdstagerrettigheder. Lønniveauet er i 2013 steget 15-20 pct. for kvinder, der arbejder i børnehaver, landbrug, tekstil og HK-området.

Dem arbejder vi med

Programmet i Palæstina er endnu ikke regionalt, men henvender sig til palæstinensiske arbejdere i Palæstina og Israel samt andre nabolande i regionen. I Palæstina er det særligt samarbejde med fagforeninger indenfor landbrug, industri og byggeri. 3F samarbejder med den palæstinensiske LO, PGFTU, som har fokus på at styrke fagforbund. Det handler om at have de rigtig værktøjer til at sikre arbejdstagerrettigheder og aktivt bidrage til udviklingen af et bæredygtigt palæstinensisk arbejdsmarked.