OBS: Du er nu offline

Unge for en solidarisk verden

Tag med 3F ud i verden

Har du lyst til at komme helt tæt på arbejdsforholdene i en anden kultur? Vil du blive klogere på fagbevægelsen rundt omkring i verden? I januar-februar 2018 har du mulighed for at tage med 3F til Nepal eller Nicaragua/Honduras gennem vores program Unge for en solidarisk verden, finansieret af Den Faglige Studierejsefond i 3F. Her vil du sammen med andre unge 3F medlemmer tilbringe to uger i en af de nævnte regioner, hvor du vil lære de lokale fagforeningsfolk og deres vilkår at kende, blive klogere på landets leve- og arbejdsforhold og få en oplevelse, du aldrig vil glemme!

Opholdet

3F samarbejder med fagforeninger i Sydasien og Latinamerika, hvor vi støtter, rådgiver og deler erfaringer med fagforeninger- og forbund så de kan styrke arbejdernes rettigheder og sikre bedre løn- og arbejdsvilkår. 3F repræsentanter og lokale fagforeninger vil byde dig velkommen og følge dig på dit ophold. Du vil komme rundt og se lokale arbejdspladser idenfor enten landbruget, industrien, transport eller byggeriet og høre om 3F’s samarbejde med fagforeningerne, opleve landets smukke natur og smage traditionel mad.

Det er vigtigt at være forberedt, når man rejser i et udviklingsland. Derfor skal du inden afrejse deltage i et todages forberedelseskursus i 3F International, hvor du møder dine rejsekammerater og bliver klædt på til turen. En del af forberedelsen til turen finder desuden sted i din lokale 3F afdeling. Når du kommer hjem skal du deltage i en hjemkomstdag, hvor du sammen med dine rejsekammerater vil evaluere turen.

Som rejsende med Unge for en solidarisk verden skal du:

 • Være medlem af 3F og under 30 år
 • Være motiveret til at lære om arbejds- og levevilkår i et udviklingsland
 • Være engageret og åben for nye oplevelser og mennesker med en anden kultur og baggrund
 • Have lyst til at fortælle om dine oplevelser når du kommer hjem
 • Kunne begå dig på engelsk
 • Det er en fordel, hvis du er faglig aktiv og kender til danske arbejdsmarkedsforhold 

3F står for

 • Flybilletten
 • Lokal indkvartering
 • Transport
 • Tolkning
 • Forsikring
 • Forberedelse- og hjemkomstkursus i Danmark
 • Visum

Du skal

Betale for forplejning, mad og lommepenge under rejsen. Derudover vil der være et depositum på 2000 kroner. Du er selv ansvarlig for eventuelle vaccinationer inden afrejse. Konsulter evt. din læge. Hvis du tager medicin er du ansvarlig for at medbring dette og sørge for, at du opfylder reglerne for medbragt medicin.

Vi vil gerne oplyse om 3F's solidaritetsarbejde, særligt blandt unge 3Fere. I forbindelse med din rejse vil du derfor få stillet en kommunikationsopgave, som du vi hjælper dig med at løse. Det kan være, at du skal skrive en artikel, lade dig interviewe efter din hjemkomst, eller holde et oplæg, hvor du fortæller om fagbevægelsen og arbejdsforholdene i andre lande. Hver gruppe skal desuden skrive en kort rapport, som skal indeholde lidt om det i har lært og det faglige udbytte under opholdet. Det vil du høre mere om på forberedelseskurset. Du får tilbagebetalt dit depositum, når rapporten afleveres.

Tilmelding

For at blive taget i betragtning til Unge for en solidarisk verden skal du udfylde ansøgningsskemaet nedenfor. 3F udvælger 12 ansøgere, som vil få muligheden for at komme afsted. Det er ikke alle, der kan få sin 1. prioritet opfyldt, så du skal være indstillet på at rejse til begge områder. Men vi vil selvfølgelig forsøge at imødekomme Jeres ønsker. Ansøgningen skal være udfyldt senest d. 15. november 2017. Du vil få at vide, om du er blandt de heldige snarest derefter.

Ansøgningsskemaet finder du her.

Hvis du har spørgsmål eller ønsker yderligere information, så kontakt venligst Christine Hansen på christine.ufsv@gmail.com, 42166027 eller Dorte Jørgensen dorte.jorgensen@3f.dk, 60253448.