OBS: Du er nu offline

Anden påskedag skal lønnen klares

Der er stadig afgørende knaster tilbage ved de tilspidsede forhandlinger under Forligsinstitutionen. Men også en tro på, at parterne kommer i mål.

I dag er det den svære økonomiske ramme, der er temaet ved forhandlingerne.

- Vi ønsker en fornuftig økonomisk lønudvikling for alle. De offentligt ansatte skal anerkendes på linje med de private, siger formanden for 3F’s offentlige gruppe, Ellen K. Lykkegård.

Med udskydelsen fulgte luft

Onsdag aften besluttede forligsmand Mette Christensen at udskyde den konflikt, som oprindeligt kunne være trådt i kraft 4. april lige efter påske. Nu kan en strejke tidligst gå i gang den 22. april og lockout tidligst den 28.

Men med udskydelsen har begge parter vundet tid, og det giver håb:

- Det har givet luft, og vi bliver ved med at tro på, at vi kan finde en løsning. Vi vil lægge os i selen i forhold til at nå et resultat, siger Ellen K. Lykkegård.

Lørdag var det kun arbejdsmarkedets parter på det kommunale område, der sad ved forhandlingsbordet, fordi det drejede sig om lærerne. Men forhandlere fra både kommuner, stat og regioner var mødt op.

- Jeg regner også med, at alle tre forhandlingsdelegationer møder op i dag. For vi er på vores side enige om, at de store temaer skal løses. Og får vi et gennembrud i dag, kan vi jo tage fat på nogle af de øvrige temaer, siger Ellen K. Lykkegård.

Foruden lønnen er de to andre store stridsspørgsmål den betalte frokostpause samt lærernes arbejdstid, som altså var på lørdag.