OBS: Du er nu offline

Letz get an overenskomst

Interview med Ulrik Frost, tidligere medarbejder ved LETZ SUSHI
100-aar
100-aar

»Har du set, Ulrik? 100 kroner i timen, tilkaldevagter uden løn og intet tillæg for overarbejde eller løn under sygdom«.

Min nyansatte kollega viste mig sin kontrakt. Hun var netop blevet ansat på Letz Sushi, hvor jeg havde slået mine folder i seks år. »Hvordan kan du lade det passere? Hvordan har du kunnet holde dig fra at gøre noget?«, spurgte hun mig.

Mine kollegaer og jeg havde længe, faktisk i flere år, talt om, at der var forhold, som vi gerne ville ændre på vores arbejdsplads.

Men tiden trak ud, og vi fik aldrig konfronteret vores chefer – vi fik aldrig gjort op med de forhold, som blev værre og værre, og som vi lod os spise af med, fordi krisen havde taget hårdt på økonomien, og fordi vi skulle være glade, fordi vi tilhørte den eksklusive gruppe, der havde et job.

Da tog jeg et initiativ, der senere skulle vise sig at få vidtrækkende konsekvenser – både for mig, mine kollegaer og min arbejdsgiver. Jeg besluttede mig for at organisere min arbejdsplads.

Et halvt år senere blev jeg fyret for ’groft illoyal adfærd’, mange af mine kollegaer blev skiftet ud, og virksomheden kæmpede med næb og kløer for ikke at tegne overenskomst.

Læs videre på artiklen her.