OBS: Du er nu offline

Fagbladets nyheder

Kædeansvar: 3F laver banebrydende aftale med nedrivningsgigant

Kingo Karlsen bliver første byggevirksomhed til at indgå aftale om kædeansvar og vil fremover hæfte for løn til sine underleverandørers ansatte. Dansk Byggeri er fortsat imod kædeansvar.

Social dumping: Skatterod i byggeriet runder halv milliard

Skat jagter moms- og skattesnydere i en koordineret indsats mod social dumping. Siden 2012 er der alene i byggebranchen opdaget uregelmæssigheder for 514 millioner kroner.

Ægtepar udeblev fra fogedretten: Politiet ind i sag om kæmpebod

Nordsjællandsk ægtepar, der i Arbejdsretten er blevet idømt millionbod for løndumping, har ikke betalt regningen. Derfor har fogedretten i Hillerød nu bedt politiet om at tage fat i den kvindelige del af ægteparret, så sagen kan blive ført.

Loven giver frit spil: PostNord bruger billige østchauffører

Regler for cabotagekørsel gør det muligt at hyre chauffører fra Østeuropa, som ikke får dansk løn. Det benytter PostNord sig af via en række leverandører.

Rumæner blev underbetalt, arbejdsskadet, fyret og sat på gaden

Der er tale om er grov udnyttelse af en medarbejder, mener 3F. Hos kyllingeproducenten Hopballe Mølle er indehaveren uenig i med 3F.

Millionbod til industrivirksomhed for social dumping

Industrivirksomheden Fipros A/S er i Arbejdsretten blevet idømt en bod på 1,8 millioner kroner for underbetaling af ungarske arbejdere over en længere periode.

Venstre: 2025-plan er ikke opskriften på Det Vilde Vesten

Venstre forsvarer lovprisning af lavpris-flyselskaberne i 2025-planen, men mener, at der samtidig er brug for at rette op på løn- og arbejdsforhold i branchen.

Longread - Flyvende i elendige forhold: Vil dette øst-selskab tage tronen fra Ryanair?

Ryanairs østeuropæiske fætter, Wizz Air, flyver højt på elendige arbejdsvilkår, billige billetter og ringe service. Det afslører Fagbladet 3F efter at have mødt en række ansatte hos discountselskabet i Rumænien. De utrygge forhold i flybranchen er nu ved at brede sig til mange andre typer af job.