OBS: Du er nu offline

Efter corona-pause:  Nu kan du indstille din arbejdsplads

Efter en ufrivillig pause i 2020 på grund af corona, er 3F klar til at fløjte konkurrencen om Årets Arbejdsplads 2021 i gang. Nu indkaldes forslag.

Medarbejderne på Kamstrup fortæller og viser rundt, dommerkomiteen lytter og kigger. Sådan så det ud, forud for kåringen af Årets Arbejdsplads 2019. Nu åbner 3F igen konkurrencen, og det kan blive din arbejdsplads, der vinder hæderen næste gang. (
	Arkiv: Niels Åge Skovbo)
Medarbejderne på Kamstrup fortæller og viser rundt, dommerkomiteen lytter og kigger. Sådan så det ud, forud for kåringen af Årets Arbejdsplads 2019. Nu åbner 3F igen konkurrencen, og det kan blive din arbejdsplads, der vinder hæderen næste gang. ( Arkiv: Niels Åge Skovbo)
Af 
 

Hvis din arbejdsplads er en af landets bedste, så er det nu, du skal overveje at melde den til konkurrencen om at blive årets bedste arbejdsplads.

For efter en ufrivillig pause i 2020 på grund af corona, sætter 3F nu igen gang i den prestigefyldte konkurrence.

Det vil blive 29. gang, at prisen uddeles.

- Sidste år måtte vi aflyse, og det var vi kede af, for det er en pris, der er med til at fremhæve de gode danske arbejdspladser, som vores medlemmer sætter stor pris på, og som kan være med til at vise vejen for andre, siger 3F’s forbundsformand Per Christensen.

I 2020 var vurderingen, at corona lagde et stort pres på virksomhederne. Men nu lysner det, vurderer ledelsen i 3F.

- Corona er stadig blandt os og påvirker stadig mange arbejdspladser. Nogle brancher mere end andre. Derfor kan kåringen i år måske få en ekstra dimension og være med til at give et skulderklap til virksomheder, der har tacklet corona-krisen på en særlig god og hensynsfuld måde, mener Per Christensen.

De sædvanlige kriterier gælder fortsat, herunder blandt andet samarbejde, uddannelse, miljø, socialt ansvar og andet.

Medarbejdernes tur

Det er kun 3F’s egne medlemmer, der kan indstille deres egne arbejdspladser til konkurrencen, så en virksomhed kan ikke foreslå sig selv.

Der er åbnet for indstillinger nu.

Sidste gang kom der i alt omkring 100 forslag.

Efter flere sorteringer udpeges tre virksomheder i en finalerunde, som i efteråret vil få besøg af dommerkomiteen. Dommerkomiteen består af 3F’s ledels plus to eksterne dommere. De eksterne dommere er administrerende direktør og ejer af Linak A/S på Als, Bent Jensen, og administrerende direktør i pensionsselskabet PensionDanmark, Torben Möger Petersen.

Den endelige kåring finder sted i begyndelsen af 2022 i forbindelse med en stor erhvervspolitisk konference.

Sidste gang - i 2019 – var det virksomheden Kamstrup, der løb med æren. Tidligere års vinderen tæller både legendariske danske virksomheder som Danfoss og Grundfos, offentlige arbejdspladser og små familievirksomheder.