OBS: Du er nu offline

Tre virksomheder klar til finale

To fynske og en storkøbenhavnsk virksomhed kandiderer til at blive Årets Arbejdsplads 2021 i 3F-konkurrence.

Nu er det afgjort, hvilke tre virksomheder, som er videre i 3F's prestigefyldte konkurrence om at blive Årets Arbejdsplads. Efter dommerbesøg rundt i landet vil vindervirksomheden blive kåret i januar. Foto er fra dommerturen 2019. Sidste år måtte konkurrencen opgives på grund af corona-situationen. (
	arkiv)
Nu er det afgjort, hvilke tre virksomheder, som er videre i 3F's prestigefyldte konkurrence om at blive Årets Arbejdsplads. Efter dommerbesøg rundt i landet vil vindervirksomheden blive kåret i januar. Foto er fra dommerturen 2019. Sidste år måtte konkurrencen opgives på grund af corona-situationen. ( arkiv)
Af 
 

Det bliver enten medicingiganten Novo Nordisk, tømrer- og snedkervirksomheden S. Guldfeldt Nielsen i Odense eller Entreprenørafdelingen i Middelfart Kommune, som til januar næste år vil løbe med titlen Årets Arbejdsplads 2021.

Det bliver 29. gang, at 3F uddeler prisen efter en ufrivillig pause sidste år på grund af corona-krisen.

De tre virksomheder, som er gået videre til finalen, vil i november få besøg af dommerkomitéen. Komitéen består af forbundsformand i 3F, Per Christensen, 3F’s gruppeformænd og ledelse, plus to eksterne dommere, nemlig erhvervsmanden Bent Jensen, der både er ejer og administrerende direktør i Linak på Als, foruden administrerende direktør Torben Möger Pedersen fra pensionsselskabet Pensiondanmark.

Følger med tiden

Omkring 700 virksomheder var foreslået i konkurrencen i år. Og det er vel at mærke kun virksomhedernes egne medarbejdere, som kan indstille en arbejdsplads til konkurrencen. En virksomhed kan derfor ikke købe sig til en plads eller foreslå sig selv.

Det er blandt de 700 indstillede, at tre virksomheder har fundet vej gennem nåleøjet.

- Med prisen kan vi sætte fokus på arbejdspladser, som vores medlemmer er glade for, og som kan være med til at vise vejen for andre, siger forbundsformand Per Christensen.

Han bemærker, at indstillingerne i år tyder på, at mange virksomheder følger med tiden.

- Bæredygtighed og grøn omstilling har rigtig høj prioritet mange steder. Man skifter fra diesel til el, fra traditionel til grøn energi, man genbruger mere og så videre. Vi ser også, at indsats mod mobning og sexchikane er kommet på dagsordenen, siger han.

- Og så har håndteringen af corona fyldt meget. Mange af vores medlemmer har været rigtig glade for det, når de trygt har kunnet gå på arbejde og ikke følt sig ekstra smitteudsat, selvom de ikke har arbejdet hjemme, siger Per Christensen.

Flere kriterier

De senere år er prisen som Årets Arbejdsplads gået til jyske virksomheder. I 2019 var vinderen Kamstrup i Skanderborg, og året før var det Midtvask i Århus. Det er dog et tilfælde, hvor prisen ender rent geografisk.

Virksomhederne bliver bedømt efter en lang række kriterier. Blandt andet samarbejde, miljø, socialt ansvar, uddannelse og andet. Der tages udgangspunkt i vilkårene i de forskellige brancher. Derfor er prisen tidligere gået til både store, kendte virksomheder og til mindre familievirksomheder.

I år finder kåringen af Årets Arbejdsplads 2021 sted i begyndelsen af de nye år, nemlig i januar 2022.