OBS: Du er nu offline

Den gode historie om at sige fra

Et tømrersjak har gået på en byggeplads hvor støvet hænger tungt i luften. Nu er de selv begyndt at støvsuge de rum de skal arbejde i på ledelsens regning.
toemrerne

Af Jacob Benneth Sørensen, Arbejdsmiljøkonsulent, 3F Byggegruppen, Region 2

Jeg ankom til en 14.000 kvadratmeter stor byggeplads, hvor der lå et tykt lag støv overalt, og hvor der også stod blæsere mange steder, så det rigtigt kunne sprede sig. Støvet lå så tæt at man kunne smage det, straks man gik ind i bygningen.

Det viste sig hurtigt, at Arbejdstilsynet havde givet mange strakspåbud på pladsen, flere af dem på grund af støvet. Men det havde ikke hjulpet.

I et af lokalerne mødte jeg dette gæve tømrersjak, der havde taget sagen i egen hånd. De havde for et par uger siden sørget for, at der blev valgt en AMR på pladsen, og hver gang de skulle begynde i et nyt lokale, startede de arbejdet med at støvsuge grundigt, og sende en akkordering til ledelsen.

Hatten af for dem! De siger fra og stiller krav til deres arbejdsmiljø. Det bør vi alle sammen gøre. Nu må vi håbe, det kan ændre ledelsens tilgang til arbejdsmiljø. Og jeg har naturligvis meddelt Arbejdstilsynet, at deres strakspåbud ikke er blevet efterlevet.

Pas på jer selv derude – og stil krav til jeres arbejdsmiljø.

Stoev paa gulv og i poser

Kabler paa gulv