OBS: Du er nu offline

OK18:  Stem ja eller nej - og snup en basse

3F Aalborg har grillet pølser og besøgt personalemøder for at få de offentligt ansatte til at stemme om årets overenskomstresultat. Og det er lykkedes at få stemmeprocenten i top.

- I morges fik de hjælp til teknikken og det praktiske. Det har helt sikkert fået flere til at stemme, siger renovationsarbejdernes tillidsrepræsentant, Bruno Bunch.
- I morges fik de hjælp til teknikken og det praktiske. Det har helt sikkert fået flere til at stemme, siger renovationsarbejdernes tillidsrepræsentant, Bruno Bunch.
Af 
 

Vi får din stemme - du får til gengæld en wienerbasse.

Den udveksling fandt sted hos 3F Aalborg tidligt onsdag morgen. Byens renovationsarbejdere var inviteret til en kort briefing om overenskomstresultatet – og samtidigt kunne de cirka 100 3F’ere afgive deres stemme. Alt sammen garneret med kaffe, rundstykker og wienerbrød.

En rigtig god ide, lyder det fra renovationsarbejdernes tillidsrepræsentant, Bruno Bunch:

- Der er helt klart nogen, der ikke ville have stemt, hvis 3F-afdelingen ikke have inviteret til det her møde. Folk er sådan set interesseret nok, men får det ikke altid gjort. Det hjælper, når man får noget konkret at vide om, hvad overenskomstforhandlingerne egentligt endte op i, og man er samlet og får snakket om det, siger Bruno Bunch.

Flere har stemt i Aalborg

Der ligger da også en klar plan bag invitationen til medarbejderne hos Aalborg Renovation. Fra forhandlingernes start har 3F-afdelingen i det nordjyske kørt en skarp overenskomstkampagne. Målet har været at få engageret så mange medlemmer som muligt. Både med henblik på at få gode resultater i hus, flere medlemmer, men også for at få en høj stemmeprocent, når det kom til dén del.

Og man er ved at nå i hus: Med blot fire dage tilbage af afstemningsperioden ligger 3F’erne i Aalborg over gennemsnittet i forhold til, hvor mange offentligt ansatte 3F’ere, der på landsplan har sagt ja eller nej.

- Vi har lige rundet de 50 procent. Men vi fortsætter, så vi kan få endnu flere med her i sidste etape, siger formanden for den offentlige gruppe i 3F Aalborg, Claus Pedersen.

Hjælp til alt det tekniske

Afdelingen har gæstet personalemøder på både Aalborg Universitets Hospital og i kommunens familie- og beskæftigelsesforvaltning for at fortælle om resultaterne og for at få flere til at bruge deres stemme. Der er også blevet grillet pølser til medarbejderne ved Entreprenørgården – med samme formål.

Og onsdag morgen kvart i seks stod de faglige folk fra afdelingen igen klar til at vejlede renovationsarbejdere:

- Der er nogen, der ikke er så skrappe til dét med computer. Det kan godt være årsagen til, at man giver op og ikke får det gjort. Men i morges fik de hjælp til teknikken og det praktiske. Det har helt sikkert givet nogle flere stemmer, siger tillidsrepræsentant Bruno Bunch.

På landsplan har 3F som mål at nå en stemmeprocent på 50 procent. Pt. ligger man tæt på de 45.

Lørdag 2. juni er sidste frist for medlemmerne til at afgive stemmen elektronisk. Og på mandag kender man det fulde tal for, hvor mange offentligt ansatte, der samlet set har stemt, og om det bliver et ja eller nej.