OBS: Du er nu offline

Det blev et ja, men:  Kan du disse fem fakta om OK18?

Et ja over hele linjen - næsten da. Kommunalt og regionalt ansatte har endelig godkendt overenskomstforligene - dog kan nejet fra Dansk Jernbaneforbund ende op i en lille konflikt.

Ja over hele linjen - lige med undtagelse af Dansk Jernbaneforbund. (
	Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Ja over hele linjen - lige med undtagelse af Dansk Jernbaneforbund. ( Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Af 
 

På et tidspunkt i april så det ellers ud til, at de skulle vare for evigt: Overenskomstforhandlingerne anno 2018. Men nu er der endelig sat punktum efter et langt, sejt træk.

Mandag eftermiddag godkendte CFU, de statsansattes forhandlingsorganisation, resultaterne og konstaterede et samlet ja. Og onsdag har Forhandlingsfællesskabet, som har forhandlet for de kommunalt og regionalt ansatte, også godkendt forligene - på begge områder. Det er sket med både stor stemmedeltagelse og opbakning. I for eksempel 3F sagde hele 9 ud af 10 ja.

Eneste lille men er Dansk Jernbaneforbund. Her stemte medlemmerne nemlig nej.

Derfor kan der bryde konflikt ud i Nordjyske Jernbaner A/S og Lokaltog A/S, men tidligst fra midnat 11. juni - med mindre der opnås en aftale inden. Kommunernes Landsforening og Dansk Jernbaneforbund har allerede aftalt forhandling torsdag 7. juni.

På alle de andre områder kan parterne nu til gengæld begynde at rulle alle de lønstigninger og initiativer, de er blevet enige om i forligene, ud hen over de næste tre år.