OBS: Du er nu offline

Kom til international solidaritetskonference 2.-3. marts

Kampen mod social dumping i Danmark hænger sammen med det internationale solidaritetsarbejde. Duk op, og mød fagligt aktive fra hele landet.

Sagen om filippinske chauffører, der lokkes til Europa og arbejder under usle forhold, bliver et af emnerne på konferencen. (
	Søren Zeuth)
Sagen om filippinske chauffører, der lokkes til Europa og arbejder under usle forhold, bliver et af emnerne på konferencen. ( Søren Zeuth)
Af 
 

- Hvordan afslørede 3F forholdene for filippinske og srilankanske chauffører i Danmark, og hvordan kan international solidaritet hindre social dumping?

- Hvordan kan vi støtte faglig organisering og uddannelse af krigsflygtninge i Mellemøsten?

- Går det fremad med rettighederne for Mellemamerikas landarbejdere og Asiens tøjarbejdere?

Det er blot nogle få af de spørgsmål, du kan diskutere på 3F’s internationale solidaritetskonference på Smålandshavet i Karrebæksminde 2.-3. marts.

- Kampen for ordentlige forhold i Danmark er blevet sværere, og vi er nødt til at føre den på flere fronter. Når vi hjælper søsterorganisationer ude, styrker vi vores arbejde hjemme, siger Jesper Nielsen, leder af 3F International.


Støtte til flygtninge i Mellemøsten

- Derfor sætter vi  fokus på chauffører fra Filippinerne og Sri Lanka, flygtninge på arbejdsmarkedet i Mellemøsten og frugtgiganten Fyffes’ angreb på fagforeninger, siger Jesper Nielsen.

Gennem oplæg og debat tager deltagerne pulsen på arbejdsforholdene rundt omkring i verden og på, hvordan danske arbejdsforhold påvirkes.

På konferencen kan du blandt andet opleve 3F’s nye dokumentarfilm, Motorvejens Slaver, og indlæg fra to af Fagbladets journalister, gruppeformand Jan Villadsen og en lang række fagligt aktive.

Du kan også høre nyt fra 3F’s udstationerede repræsentanter om kampen for rettigheder i  Asien, Afrika, og Latinamerika samt Wassim Rifi, der er regional koordinator for det globale bygningsarbejder-forbund BWI i Mellemøsten. 

3F International starter på konferencen en indsats for faglig uddannelse og organisering af flygtninge i Libanon og Jordan. 

- Arbejdsmarkeder er jo forbundne kar. Bedre forhold i de lande, hvor flygtninge og migranter for alvor presser arbejdsmarkedet, vil også være til vores fordel, siger Jesper Nielsen.