OBS: Du er nu offline

OK21:  Slutspurt for de regionale forhandlinger

Regioner og fagbevægelse mødes i dag til afsluttende forhandlinger for ansatte på sygehuse, i psykiatri og i sociale tilbud. Målet er en aftale i løbet af weekenden.

3F's chefforhandler i de aktuelle forhandlinger er Lydia Callesen, formand for Den Offentlige Gruppe i 3F. (
	Joachim Rode (arkiv))
3F's chefforhandler i de aktuelle forhandlinger er Lydia Callesen, formand for Den Offentlige Gruppe i 3F. ( Joachim Rode (arkiv))
Af 
 

I denne weekend kan der blive sat punktum for forhandlinger om nye overenskomster til offentligt ansatte – modsat sidste gang, i 2018, hvor forhandlingerne trak ud og først blev afsluttet i slutningen af april måned.

3F og resten af fagforeningerne, som organiserer blandt andre rengøringsassistenter, sygeplejersker og læger, mødes fredag klokken 15 hos Danske Regioner på Østerbro i København.

Mødet er uden bagkant, det vil sige, at parterne satser på at kunne indgå en aftale i løbet af weekenden.

- Vi er klar til forhandlingerne. Tasken er pakket, så vi kan klare os nogle dage, siger Lydia Callesen, formand for 3F's Offentlige Gruppe.

Højt på hendes liste er løn, herunder puljer til at hjælpe de lavest lønnede og skabe større ligeløn. For Lydia Callesen er det også vigtigt med forbedringer for seniorer, fokus på arbejdsmiljø, organisationspuljer og pensionsforbedringer.

- Jeg forudser svære forhandlinger og håber på et godt forlig, der gerne skulle rumme forbedringer. Målet er en treårig overenskomst, som medlemmerne kan se sig selv i, siger hun.

Andre offentlige forlig i hus

De afsluttende forhandlinger på det regionale område kommer i kølvandet på, at de ansatte i staten 6. februar indgik et forlig, der sikrede reallønnen og gav ret til seniorbonus.

15. februar var det så medarbejdere i kommunernes tur. Her gav aftalen fem procents lønforhøjelser til alle og mulighed for at forhandle mere til enkelte faggrupper.

De offentligt ansatte 3F’ere arbejder på sygehuse, i vej- og parkafdelinger, på kirkegårde, i kulturhuse med videre.