OBS: Du er nu offline

Fagbladets nyheder

PostNord bruger billige østchauffører

Regler for cabotagekørsel gør det muligt at hyre chauffører fra Østeuropa, som ikke får dansk løn. Det benytter PostNord sig af via en række leverandører.

Rumæner blev underbetalt, arbejdsskadet, fyret og sat på gaden

Der er tale om er grov udnyttelse af en medarbejder, mener 3F. Hos kyllingeproducenten Hopballe Mølle er indehaveren uenig i med 3F.

Millionbod til industrivirksomhed for social dumping

Industrivirksomheden Fipros A/S er i Arbejdsretten blevet idømt en bod på 1,8 millioner kroner for underbetaling af ungarske arbejdere over en længere periode.

Venstre: 2025-plan er ikke opskriften på Det Vilde Vesten

Venstre forsvarer lovprisning af lavpris-flyselskaberne i 2025-planen, men mener, at der samtidig er brug for at rette op på løn- og arbejdsforhold i branchen.

Flyvende i elendige forhold: Vil dette øst-selskab tage tronen fra Ryanair?

Ryanairs østeuropæiske fætter, Wizz Air, flyver højt på elendige arbejdsvilkår, billige billetter og ringe service. Det afslører Fagbladet 3F efter at have mødt en række ansatte hos discountselskabet i Rumænien. De utrygge forhold i flybranchen er nu ved at brede sig til mange andre typer af job.

Det er fremtidens vækst

Se på luftfarten, lyder det i 2025-planen, hvor regeringen peger på fremtidens danske vækst. Det medfører hård kritik fra partier, der ikke mener, at de omstridte lavprisselskaber er et forbillede.

Ny EU-afgørelse blåstempler dansk Ryanair-dom

Sager, der vedrører piloter og kabinepersonales arbejdsforhold, skal afgøres ved hjælp af lovgivningen i det land, hvor de ansatte har hjemmebase. Sådan lyder afgørelse i EU-Domstolen i en belgisk sag om lavprisflyselskabet Ryanair.

Nyt EU-udspil forsøger at skabe tryghed i globaliseringen

Anstændig løn, socialt sikkerhedsnet og ordentligt arbejdsmiljø. Stort nyt EU-udspil har til hensigt at imødekomme EU-borgernes sociale problemer og skabe sikkerhed i en globaliseret tidsalder.