OBS: Du er nu offline

Valg 2017:  Stem på en 3F'er i dag

Helt almindelige lønmodtagere og deres erfaringer skal tæt på beslutningerne. Det kan gøres ved at sætte krydset ved en 3F'er i dag. Der er 328 kandidater at vælge mellem.
Af 
 

Som landskabet ser ud i dag 21. november, har landets kommuner 131 3F-medlemmer valgt ind i kommunalbestyrelserne og én i hver region, undtagen Region Sjælland. I morgen, dagen efter kommunal- og regionalvalget, kan Danmarkskortet være helt anderledes.

- Ambitionen er at få flere 3F’ere valgt ind. Kommunalbestyrelserne skal være et spejl af samfundet. Helt almindelige lønmodtagere og deres erfaringer skal bringes helt tæt på beslutningerne, siger 3F’s forbundsformand Per Christensen.

Og der er rig mulighed for at sætte sit kryds ved en 3F’er i dag. Hele 328 3F-kandidater stiller nemlig op - i hver en region og i 86 ud af landets 98 kommuner.

Du kan finde din lokale 3F-kandidat her

3F-formanden tager hatten af for dem alle:

- Jeg er fuld af beundring for, når vores folk - efter en lang dag på et tag eller i en grøft eller bag en rengøringsvogn - orker at læse hundredvis af sider til et kommunalbestyrelsesmøde. Tænk, at de orker at sidde hele aftenen og diskutere ting, der ikke vedrører dem selv, men kun de folk, de bor i blandt, siger Per Christensen.

Uanset om det er liberalisten, kommunisten eller socialdemokraten, der skal have din stemme, er der en 3F’er at stemme på. De 328 kandidater stiller nemlig op for hele det politiske spektrum. Socialdemokratiet har flest kandidater med 208. Det svarer til 63 procent. Men der er for eksempel også fem 3F-kandidater, der stiller op for Venstre, og to, der stiller op for Liberal Alliance.

Man arbejder med hoved og krop

Adspurgt, hvad det er for erfaringer, en 3F’er kan bringe med ind i kommunalpolitik, svarer forbundsformand Per Christensen:

- Erfaringer med det helt almindelige liv, hvor man for eksempel oplever, at ens job er i risiko for at blive udliciteret eller flytte ud. Eller at de vilkår, man arbejder under, er helt anderledes end dem, man oplever som akademiker. At man arbejder både med hoved og med krop og med fysisk nedslidning som en reel udfordring, siger Per Christensen.

På dagen i dag, hvor valgstederne de fleste steder lukker klokken 20, anbefaler 3F-formanden alle til at tage sig tid til at bruge deres kryds:

- Det er helt vildt vigtigt at gå hen og stemme, så at vi får markeret, at vi vil et ordentligt samfund, siger Per Christensen.