OBS: Du er nu offline

Ideer til aktiviteter for medlemmerne

For at komme i gang med aktiviteter for medlemmer har vi skrevet en liste over ideer, som hurtigt kan iværksættes. I forbindelse med projekt ’Alene’ om mental sundhed opfordrer vi alle afdelinger til at undersøge, om det giver mening at sætte aktiviteter i gang for medlemmerne og primært de medlemmer, som er uden for arbejdsmarkedet i en periode.
ideer til aktiviteter

Aktiviteter til gavn for medlemmerne  
Når man er uden arbejde i kortere eller længere tid, er der risiko for at mistrives og få dårligere mental sundhed. At gøre noget meningsfuldt sammen med andre kan afhjælpe generne og give nyt håb for fremtiden. Måske kan nogle af ideerne herunder give inspiration til lokale aktiviteter.

  1. Inviter medlemmerne ind i afdeling: Fastsæt en dag og et tidspunkt og gå en tur i lokalområdet. Hvis der er spændende historie eller geografi lokalt, kan I måske hyre en guide til at fortælle. Dette kan kombineres med en kop kaffe eller en sandwich som afslutning. Det er mere uformelt at gå side om side og tale, det tiltaler ofte mænd, hvis de ellers ikke er så meget for at sidde og tale sammen.

  2. Arranger et oplæg i afdelingen hvor der kommer en foredragsholder. Det skal være et emne, som fanger og giver mening for dem, I gerne vil have til at komme. Det kan fx være oplæg om Mænds Mødesteder, mænds sundhed (fx Svend Åge Madsen), om ABC – for mental sundhed, lystfiskeri eller noget helt andet.

  3. Få AOF til at arrangere et kursus eller en foredragsrække. Afdelingen kan lægge lokale til og invitere alle medlemmer med fokus på dem uden arbejde, og meget gerne invitere deres mand/kone/ven med.

  4. Inviter til en kop kaffe i afdelingen og få en snak med de medlemmer, som har bruge for lidt uformel kontakt og socialt samvær.

  5. Arranger gå-hjem-møde for afdelingens ansatte og sæt et emne på dagsordenen, som giver jer god mental sundhed eller som oplyser om samme. Et godt grin er også god mental sundhed.