OBS: Du er nu offline

Se video  Ekspert: Sådan tager arbejdspladsen hånd om volden

Hvert år bliver 29.000 kvinder herhjemme udsat for partnervold. Men hvordan kan man som kollega komme i dialog med og hjælpe en kollega, der udøver vold? Henrik Munkholm, leder af manderådgivningen i Aalborg, giver gode råd.
Af 
 

I dag er FN's mærkedag til bekæmpelse af ”vold mod kvinder”. Hvert år bliver 29.000 kvinder i Danmark udsat for partnervold.

Men det er ikke nok at have fokus på kvinderne. Også de mænd, der udøver volden, skal hjælpes.

På en konference i 3F's forbundshus i dag sættes der derfor fokus på, hvordan arbejdspladsen kan være med til at mindske kønsbestemt vold og partnervold.

Som kollega kan man selv gøre en aktiv indsats og komme i dialog med og hjælpe en voldsudøvende kollega væk fra volden.

Lav en politik i fredstid

- Selvom det måske er vores første instinkt at møde voldsudøveren med fordømmelse og hårde ord, så er det faktisk ligeså vigtigt, at den, der udøver volden, bliver mødt med forståelse og en udstrakt hånd, vurderer næstformand i 3F Jane Korczak.

- For ellers er der ingenting, der ændrer sig. Så fastholder vi blot voldsudøveren i det negative billede af sig selv. Og det fører aldrig til forandring.

Derfor bør virksomhederne gøre sig nogle konkrete overvejelser og lave konkrete politikker for, hvordan man vil håndtere partnervolden - før man står med problemet, mener hun.

- Man skal så at sige lave reglerne i fredstid, for at medarbejderen ved, hvordan man griber den svære samtale med kollegaen an. Helt konkrete personalepolitikker med en køreplan og en arbejdsdeling er en uvurderlig hjælp, mener Jane Korczak.