OBS: Du er nu offline

Projekt ulighed i sundhed

Kortuddannede dør i gennemsnit fire år før dem med længere uddannelse. Mange har problemer med fysisk nedslidning, og mange har eller får alvorlige problemer med hjerte, blodtryk og stofskifte.

Meget skyldes typisk mange års slid på arbejdsmarkedet: ensidigt arbejde, skæve stillinger, for lidt bevægelse i jobbet, eller kemikalier, dårlig udluftning osv. Og noget skyldes dårlige vaner, der har bidt sig fast: røg, usund mad og for lidt motion i fritiden.

I dag ved man, at det psykiske arbejdsmiljø spiller en kæmpe rolle. Store krav og lille indflydelse giver stress. Det samme gælder f.eks. konflikter og dårlig ledelse. Jo længere nede i hakkeordenen, desto højere stressniveau. Det er bevist i mange undersøgelser. Langvarig stress slider på helbredet.

Disse fakta har projektet med de mange sundhedstjek og initiativer på arbejdspladsen arbejdet for at ændre på. Vi har nu fået foretaget alle sundhedstjek (9953 tjek), og de 53 virksomhederne, der har deltaget i projektet har været i et forløb, hvor de har taget initiativ til forskellige sundhedstiltag på arbejdspladserne.

Hver virksomhed har modtaget 2 rapporter målrettet netop deres virksomhed og dens resultater – en for sundhedstjek 1 og en for sundhedstjek 2. så de hver i sær har kunne følge med i forandringer for netop deres arbejdsplads.

I takt med at rapporterne med samlede resultater fra projektet bliver færdige, vil de blive lagt op på denne hjemmeside, således at data fra projektet bliver tilgængelige for jer der måtte have interesse. Samtlige resultater er naturligvis anonymiseret.