OBS: Du er nu offline

Rugbrød og rullepølse hitter i 3F’ernes madpakker

Den klassiske rugbrødsmadpakke har kronede dage blandt 3F’erne, viser en rundspørge blandt medlemmerne.

Michael Carøe (tv.) spiser sammen med sine kolleger i vejkanten. To ud af tre 3F’ere spiser frokost i selskab med andre.
Michael Carøe (tv.) spiser sammen med sine kolleger i vejkanten. To ud af tre 3F’ere spiser frokost i selskab med andre.
Af 
 
Af 
 

Når klokken slår 12, bliver rugbrødsmadderne pakket frem fra sølvpapir og plasticæsker. I hvert fald blandt størstedelen af 3F’erne. Her siger næsten to af tre, at menuen består af en “klassisk madpakke”, når det er tid til spisepausen.

Michael Carøe (56) fra Park og Vej i Frederikshavn er blandt dem. Hans arbejdsdag foregår langs veje og på sportsbaner. Derfor er madpakken for ham et spørgsmål om, hvad der er mest praktisk:

- Vi har adgang til kantiner, hvor der også er buffet og salatbar, men inden vi når frem og tilbage, så er pausen jo gået, siger Carøe.

58 procent af 3F'erne har en traditionel madpakke med rugbrødsmadder med til spisepausen
58 procent af 3F'erne har en traditionel madpakke med rugbrødsmadder med til spisepausen FOTO: Cathrine Ertmann

Det skal smage godt

Han smører ligesom 71 procent af 3F’erne selv madpakken, og det er der en god grund til:

- Konen har måske smurt den 10 gange. Men når hun smører, er det sådan en, som Lene har der, siger Carøe og retter en finger mod kollegaens (Lene Jensen red.) rundtenom med en skive pålæg, som er blanket for enhver tænkelig slags mayonnaise eller remoulade.

- Det skal smage godt, forklarer den 56-årige groundsman, imens han fisker en sølvpapirspakke op fra jakkelommen. I den gemmer der sig fire skiver rugbrød med “høj belægning”.

Grønt i det gamle køleskab

Bortset fra rødkålen på toppen af den ene mad og ærterne i den italienske salat under rullepølsen er der ikke meget grønt i Michaels madpakke. Madpakken er på den front ret meget på linje med flertallet af 3F’erne, hvor 59 procent siger, at de ikke spiser grøntsager til deres frokost.

Derimod smutter der gerne et stykke frugt med i løbet af dagen. Park og Vej i Frederikshavn har nemlig en frugtordning, som medarbejderne kan tage fra og have med i bilen.

I Park og Vej-bilen er det gamle køleskab omlagt til frugtskab.

Blandt 3F’erne siger 41 procent, at de spiser frugt i løbet af dagen, imens kun 34 procent siger, at de har adgang til en frugt- eller grøntordning.

34 procent af 3F'erne siger, at de har adgang til en frugtordning.
34 procent af 3F'erne siger, at de har adgang til en frugtordning. FOTO: Cathrine Ertmann